Jelen pivo
Header

Iluzija

Neo Stereo    34

Bendovi Neo Stereo i Helem Nejse udružili su snage i zajedno sa DJ Soulom snimili novi ljetni hit „Iluzija“. Poslije singlova „Flashback“ i „Kontrola“, ovo je prva pjesma u kojoj su se svi članovi benda složili oko jedne stvari – željeli su ugostiti nekoga u novoj pjesmi.

“Javili smo se ekipi Helem Nejse i poslali im snimak, gdje su nam oni odmah odgovorili da im se sviđa i da bismo mogli realizovati saradnju. Nakon nekoliko mjeseci definisanja i rada na pjesmi, ušli smo u studio spremni i završili sve za jedno poslijepodne”, pričaju članovi benda Neo Stereo.

Ipak, nastajanje samo pjesme je trajalo “malo duže”.

“Pjesmu smo napravili prije godinu i po dana kod kolege Dina u studiju i naravno kao i svaka pjesma koju smo pravili do sada, evoluirala je vremenom. Nakon nekoliko probnih verzija, došli smo do verzije koja nam se sviđala. Sve ostalo su bile tehničke stvari i detalji u koje ulažemo puno vremena i truda da bi to na kraju zvučalo kako mi hoćemo da zvuči.”

Saradnja sa DJ Soulom je takođe bila neminovna – njegova i energija benda su se na prvu pokopile, zbog čega je i finalni proizvod oduševio publiku.

“Nekako je to najljepša stvar kada na prvu kliknete sa nekim ko je potpuno iz druge, ali toliko slične priče i iz toga nastane nesto sto vam se sviđa.”

Kada je riječ o spotu za pjesmu, bend nije eksperimentisao i iza kamere je po treći put bio provjereni prijatelj benda Eldar Muhić, dok je za montažu bio zadužen gitarista Dino Mangafić.

Možda će vam se svidjeti i ovo...