Jelen pivo
Header

Poljubi me za kraj

Silente    26

Dubrovački bend Silente objavio je dugoočekivani studijski album, koji nosi naziv IV.

“Voljeli bismo da pojednostavimo priču oko ovog albuma. Zato smo ga i nazvali samo – IV. To je samo zbrika naših osjećaja u protekle dvije godine. Četvrta po redu. Apsolutno svaki njegov komadić posvećen je isključivo našim fanovima i nikome drugom. Onim žestokim lovcima na čuda, koji su nas strpljivo čekali sve ovo vrijeme. Nadamo se da će barem djelimično opravdati ljubav i podršku koju ste nam pružili, jer to je naš jedini cilj. Žao nam je što se ovoliko odužilo. Eto vam pjesme, ništa drugo nemamo, ništa drugo nam ni ne treba. Hvala na svemu i vidimo se na koncertima”, poručuju Doris, Ivana, Sančo, Tibor i Ivuša iz benda Silente.

Na novom albumu se nalazi deset pjesama, a sve tekstove napisao je Sanin Karamehmedović, dok svu muziku i aranžmane potpisuje Tibor Karamehmedović. Muzički producent albuma je Nikša Bratoš koji je sa bendom i do sada radio na najvećim hitovima. Snimanje albuma potpisuju Nikša Bratoš i Domagoj Perišić, koji su ujedno zaslužni za mix, a uz Domagoja Perišića master potpisuje i Goran Martinac. Album je sniman u NB Studiju, kao i studiju Fazni pomak, zatim klubu Revelin Dubrovnik – a ton majstori su bili Domagoj Perišić i Sven Pavlović. Autor naslovnice albuma je Denis Butorac.

Na albumu su svirali i pjevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kao prateći vokal i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je za bubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končić klavijature.

Nakon što je sa Navečer se srca lome započela sjajna nova faza Silentea, nastavljena je singlovima Mene moje uši lažu, Nikada ovako, Poljubi me za kraj kao i Idi koji su se našli na ljestvicama najizvođenijih pjesama, a bend je nastavio da drži redovno mjesto u programima radija kako u Hrvatskoj tako i u regiji. Pjesma Poljubi me za kraj osvojila je i nagradu Zlatnog studija Jutarnjeg lista za pjesmu godine, nagradu Cesarica za rok hit godine, dvostruku nominaciju za Porin nagradu, a Silente je ovjenčan i Top.hr nagradom za sastav godine.

Možda će vam se svidjeti i ovo...