Jelen pivo
Header

Puštam srce da diše

Davor Matošević    51

Sniman na istorijskim lokalitetima Starog mosta u Mostaru i Starog grada u Srebreniku, svjetlo dana ugledao je prvi spot kantautora Davora Matoševića. Pjesma “Puštam srce da diše”, singl je koji otvara i sam album “Žetva” ovog talentovanog Tuzlaka.

“Snimana je u vlastitoj produkciji, u aprilu ove godine. Spot je sniman u mojoj režiji, spontano biranim kadrovima u dvije mostarske večeri u 3 ujutro, a nastavljen u ranim jutarnjim satima na Srebreničkoj kuli”, ističe Davor.

Nakon prvog EP izdanja “Always be good to your enemies” u izdanju Croatia Records-a, odlično popraćenog od strane publike i kritike, uskoro će svijetlo dana ugledati prvo LP diskografsko izdanje Davor Matoševića, album naziva “Žetva”.

Snimljen u vlastitoj produkciji, kućnom studiju Davora Matoševića, koji potpisuje sve tekstove, aranžmane, snima sve instrumente i vokale, i zaslužan je za miks albuma. Pjesme su inspirisane Davorovim boravkom u Avganistanu, a njegova fascinacija je kulturno bogatsvo te zemlje, kao i vlastito promišljanje različitih životnih situacija.

“Mastering albuma urađen je u “Sound Struck” studiju u Dubaiju, UAE, a potpisuje ga višestruko platinasto nagrađivani audio mix master – Elvis Garagić. Na albumu se nalazi devet pjesama, nastalih u proteklih nekoliko godina i pečat su jednog bogatog stvaralačkog razdoblja. Cover art djelo je francuske umjetnice Valeriane LeBlond sa sadašnjom adresom u Walesu, UK”, dodaje na kraju Davor.

Možda će vam se svidjeti i ovo...