Jelen pivo
Header

Rum na usnama

Vatra, Božo Vrećo    36

Vatra je u novom singlu ‘Rum na usnama’ ugostila zvijezdu world music scene – Božu Vreću, jedinstvenog umjetnika čija je muzika i interpretacija prepoznata u Evropi i svijetu. Spojiti nespojivo, izbrisati ograde i granice, biti hrabar i slobodan; svemu tome teži ovaj duet, čiju će težnju i emociju, vjerujemo, prepoznati mnogi.

Kako u autentičnom rukopisu Ivana Dečaka zvuče Vatra i jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, poslušajte u novoj pjesmi ‘Rum na usnama’:

“Naš novi singl ‘Rum na usnama’ dokaz je da se Vatra na svom muzičkom putovanju nikada nije zamarala žanrovima i granicama, dapače, muziku doživljavamo slobodnom, zaigranom i nesvrstanom. Drago nam je da nam se na ovoj etapi i baš u ovoj pjesmi pridružio Božo Vrećo koji je svojom interpretacijom, pojavom, ali prije svega toplom i iskrenom ljudskošću našu pjesmu učinio još slobodnijom i nestvrstanijom.” – rekao je Ivan Dečak.

Pjesma je snimana u studiju dugogodišnjih Vatrinih saradnika, nagrađivanih producenata Jure Ferine i Pavla Miholjevića, a za spektakularne fotografije zaslužna je umjetnica fotografije Mare Milin, iza koje stoji 25 godina stvaranja radova visoke estetike od kojih svaki priča vlastitu priču. Dosljedna lično zadanoj kvaliteti, ispričala je još jednu, o mornarima.

“Bilo je izuzetno zabavno raditi sa cijelom ekipom, sa divnim Ivanom i dečkima, i Mare Milin na shootingu gdje smo se baš uživjeli u uloge mornara, izljubili, “pomarisali” i nasmijali do suza, sve u par minuta. Vremeplov vremena, ludosti, zaljubljenosti, previranja misli i retrospekcija u neke prošle, a naše živote. Na snimanju pak, s Filipom i Slađanom Gržinčić, te Mirelom Kardašević sve je bilo jako profesionalno, drugarski, s puno šale. Tako i nastaju najbolji snimci. Čak i taj brodolom u bazenu na trenutak se učini stvaran i povjerujete u njega. Sve je to percepcija nas samih, a meni je imaginarni svijet uvijek bio jednako važan i bitniji od onog realnog,” kaže Božo Vrećo.

Možda će vam se svidjeti i ovo...