Jelen pivo
Header

Sekret

Grefran    57

Bihaćki alternativni noise post-rock bend Grefran završio je snimanje osam pjesama za svoj debitantski album ”Variola Vera” u studiju Pavarotti u Mostaru, i to pod producentskom palicom Saše Karabataka.

“Prezadovoljni smo snimljenim materijalom, iako smo u početku procesa bili skeptični, odnosno nismo ni vjerovali da ćemo baš ovako fenomenalan album napraviti. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa ekipom iz Pavarotti studija, naročito sa našim producentom Sašom”, kazali su momci iz benda Grefran za Jelen Music Show.

Album su nešto ranije najavili singlom ”Sinkopa”, a kako nisu ugovorili njegovo objavljivanje u okviru izdavačkih kuća, materijal će predstavljati u formi video spotova, pjesmu po pjesmu. Tako su ovih dana objavili drugi video sa albuma, a za pjesmu “Sekret”.

“Velika je stvar ili privilegija izdvojiti se i pisati nesto o sebi ili o društvu oko sebe. Jednoličnost i laž su savršen spoj idiotizma i nakaradne frustracije u čitavom tom procesu odrastanja i stasavanja čovjeka u jednu kompaktnu cjelinu”, kazali su nekoliko riječi o inspiraciji za stvaranje pjesme “Sekret”.

Zanimljivo je da bend u pripremi ima još jedan album, kojeg namjerava snimiti uživo tokom predstojećeg ljeta.

Možda će vam se svidjeti i ovo...