Jelen pivo
Header

Sigurni

Action Heroes    39

Nakon 20 godina od prvog singla “Valter” i EP-ja “Hey you on the dancefloor”, objavljenog na američkoj labeli Radio Ventures, sarajevski duo Action Heroes se vraćaju na domaću i regionalnu scenu novim projektom “Sigurni”. Na ovom projektu Action Heroes su napravili saradnju sa sjajnom i jedinstvenom vokalistkinjom Sarom Marić, koju dobro poznaje sarajevska i regionalna klupska scena. Sara je pjesmi “Sigurni” dala poseban šarm i energiju koja se osjeća već na prvo slušanje i gledanje.

Pjesma govori o ljudima, prijateljstvu, prepuštanju emocijama i sigurnosti koju stičemo tek onda kada smo opušteni, oslobođeni straha od budućnosti.

Action Heroes čine Tarik Ramić i Jasmin Ferović Fera, muzički producenti i DJ-i, poznati kao TIF, te Nimsaj & Kirat, koji su do danas napravili veliki broj muzičkih uradaka i remiksa za domaće i regionalne muzičare. Fera i Tarik su domaćoj javnosti također dobro poznati i po radu na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine gdje kreiraju različite RTV muzičke emisije, internetske radijske mreže, itd.

Trenutno rade na novim muzičkim projektima, fuzijama plesnih žanrova elektroničke muzike i saradnji, što će u konačnici objediniti albumom u izdanju Muzičke produkcije BHRT, u kojoj su izdali svoj prvi album u 2002. godini pod nazivom “Mi”.

Action Heroes će svojom muzikom domaćoj i regionalnoj javnosti skrenuti pažnju na aktuelne muzičke tokove od underground segmenta do
modernih i classic house žanrova praveći saradnje sa različitim muzičarima i vokalima, koji će pjevati na jeziku domaćeg govornog podneblja, u želji da što jednostavnije novim generacijama prenesu pozitivne vibracije i jedinstvenu energiju elektronske muzike.

Za mix i mastering bio je zadužen  Adnan Mušanović. Realizaciju videa je napravio tim Nemo Produkcije, dok je za kolor korekciju, montažu i režiju bila zadužena Džana Torlak Hulusić.

Možda će vam se svidjeti i ovo...