Jelen pivo
Header

Sloveni

Masa Mor    43

Masa Mor, autor svih pjesama nekadašnje sarajevske grupe Major, objavio je spot za pjesmu “Sloveni”, sa pretposljednjeg albuma “Akvarijum”. Naslovna pjesma sa “Akvarijuma” je bila 5 sedmica zaredom prva na našoj “Top 10” listi. Inače, Masa godišnje objavi minimalno dva albuma, pa se teško snaći u toj poplavi pjesama.

Pjesma “Sloveni” je ironična poema o preozbiljnom shvatanju istorije na ovim prostorima, koja prouzrokuje “nesuočavanje” sa sadašnjošću, koja po Masi Moru, pravi “od vukova hijene”.

Spot je djelo dvojice talentovanih ljudi iz BiH, koji, kao i mnoštvo naših ljudi, sada žive i rade po bijelom svijetu. Namik je režirao spot, a Haris izvanredno “odglumio” Masine stihove.

Masa Mor je upravo objavio album “Ekstremi”, a započeo snimanje novog CD-a “HighIQ Pop”. Ovog ljeta će održati koncert u Sarajevu, u “Slozi”. Sviraće se pjesme sa prvog albuma Majora “Son late zigi daj” koji je objavljen 1989. godine u izdanju “Diskotona”, pjesme sa druge dvostruke ploče “A pa pa” (neobjavljene zbog objektivnih okolnosti 1992. godine), kao i najnovije pjesme iz solo karijere Mase Mora, izbor sa dvanaestak samostalnih albuma.

Možda će vam se svidjeti i ovo...