Jelen pivo
Header

Naša noć

Frenkie, Kontra, Indigo    46

Još jedan primjer prave rep muzike stiže u obliku pjesme „Naša noć“, iza koje stoje Frenkie, Kontra, Indigo. Prije nego što se u potpunosti upoznamo sa njihovim novim studijskim albumom „20/20“, imamo priliku poslušati novu pjesmu „Naša noć“, te pogledati video spot. „Naša noć“ praćena je spotom, koji je nastao u večernjoj atmosferi Los Angelesa i pod svim njegovim fascinantnim svjetlima

Prateći videospot nastao je u večernjoj atmosferi Los Angelesa i pod svim njegovim fascinantnim svjetlima. 

Kako ističu Frenkie, Kontra, Indigo, osim takvog vizuelnog uticaja, snimanje u Americi predstavljalo je upotpunjen muzički doživljaj i novi pristup stvaranju muzike.

 „Jedno novo iskustvo u epicentru muzike, kojom se bavimo veći dio života. Imali smo čast vidjeti kako to izgleda mimo spotova i dokumentaraca, što smo primijenili na muziku u smislu samog zvuka, dok su tekstovi ostali u domaćem duhu. Željeli smo da ovo bude spoj naših tekstova, našeg slenga i jezika sa američkim zvukom, koji danas diktira i svjetske standarde. Mislimo da smo to i postigli“, poručuju reperi.

Album „20/20“ predstavljen je 20. decembra. Uvod u album Frenkie, Kontra, Indigo napravili su singlom „Mosh pit“. Ako pitamo njih, odgovor je: „Do sada sigurno naš najžešći album“!

Možda će vam se svidjeti i ovo...