Jelen pivo
Header

Tišina

BoooX    29

Uprkos za muzičku industriju vrlo nepovoljnim uslovima, sarajevski bend BoooX objavljuje materijal i donosi nešto novo i osvježavajuće. Album Poluton je elektro-pop proizvod dvojice poznatih umjetnika Berina Tuzlića (dRUMELODY) i Mirze Gole (Blavors). Novi singl „Tišina“ koji se našao na albumu, dobio je i video spot.

Novi album se žanrovski odmakao od svega što nastaje u Sarajevu, a sastoji se od 10 pjesama koje, kako kaže Mirza Golo, oslikavaju priče novog vremena i njihova vrijednost je univerzalna za cijeli Balkan. 

Autor spota i muzike je Berin Tuzlić, a aranžman potpisuju Haris Saračević i Mirza Golo koji je napisao i tekst.

 „Ponekad se pitam, odakle dolaze te naše pjesme? Mislim da je odgovor u hemiji – između nas u bendu, prvenstveno Berina Tuzlića i mene, jer je album bukvalno nastao tako što je Berin meni slao snimljenu muziku, a ja sam pravio tekstove i otpjevao, da bi Berin i Haris Saračević sklapali to u WooD audio studiju u Sarajevu, izjavio je Mirza Golo.

Uprkos negativnom i veoma nepovoljnom trenutku za muziku, bend se ipak odlučio za BH izdanje, a ubrzo siijede izdanja za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Možda će vam se svidjeti i ovo...