Jelen pivo
Header

Šta kažeš, šta kažeš

The Babe Barbarella    38

Jedan od omiljenih cover bendova u BiH koji neupitno puni svaki klub i pab u kojem nastupe, The Babe Barbarella iz Bihaća, odlučio je da zaplovi u autorske vode i publici se predstavi sa prvim singlom i spotom „Šta kažeš, šta kažeš“.

Svoju nevjerovatnu harizmu i energiju koju bezrezervno dijele na svakom nastupu sa svojom publikom, prenijeli su i na prvi singl koji pulsira u fanki ritmu, a senzibilitetom potpuno ravnopravno korača sa članovima ovog benda.

„Odlučili smo da se uhvatimo u koštac sa temama spotova koji prmovišu neprimjeren moral i obradimo ga na naš komičan način. Opisali smo detalje iz noćnog života punog zabave uz pivo i prekrasne djevojke koje ismijavaju nezdrave, ali i zdrave društvene pojave”, pojasnili su ideju spota i pjesme momci iz benda The Babe Barbarella.

Opjevali, kako kažu, one poznate lovačke priče koje “iskrive i najkrivlju Drinu”.

“Znate onu: ‘Sinoć sam bio sa ‘dvajes’ žena’ ili ‘Vodili smo ljubav ‘dvajes’ sati’. Poruka koju smo htjeli ostaviti kroz naš stvaralački proces, osim što želimo da vas zabavimo, jeste: niko nije beskoristan! Svako može poslužiti barem kao loš primjer”, mišljenja su ovi harizmatični muzičari.

Spot i pjesma su snimljeni u “Amadeus Music” studiju Nemdžada Alića, a za video je zaslužna ekipa “LegeArtis videa”. Tekst pjesme napisao je Saša Mirković, a aranžman je djelo benda.

Spot je snimljen u jednom klubu u Bihaću, a momci ističu da je atmosfera tokom snimanja bila fenomenalna.

“Imamo u planu snimanje još jedne pjesme u skorijem periodu. Na ovoj novoj numeri će raditi i jedan Banjalučanin. Više o ovom projektu ćemo otkriti uskoro”, otkrili su dio planova iz benda.

Njihova prva autorska pjesma za samo nekoliko dana ima preko 10.000 pregleda, što dokazuje da ovaj bend zaista ima nevjerovatnu povezanost i povjerenje publike.

Možda će vam se svidjeti i ovo...