Jelen pivo
Header

U tvojim rukama

Retro    46

Godina 2019. je prva godina postojanja grupe Retro iz Bihaća, koja je za veoma kratko vrijeme osvojila simpatije publike. Članovi benda se dugi niz godina bave muzikom, a i prije ovog benda svirali su u raznim muzičkim kombinacijama. U nekim bendovima većina članova je svirala čak i zajedno.

„Negdje pred kraj 2018. godine smo krenuli sa bendom, a onda od početka 2019. pa evo i do samog kraja ove godine imali smo veoma mnogo svirki, kako većih tako i manjih, ali i raznih gostovanja. Objavili smo dvije autorske pjesme, a pred sam kraj godine objavljujemo i treću pjesmu „U tvojim rukama“, zajedno sa video spotom“, poručuju članovi benda Retro.

Mnoštvo uspješnih nastupa je iza njih tokom godine koja je na izmaku, ali ipak imaju i neke od omiljenih nastupa. Najznačaniji za njih je bio nastup na festivalu Bihać Urliče 2019. gdje su se svirale isključivo autorske pjesme.

„Družili smo se našim kolegama iz još šest do sedam bendova, koji su svirali istu noć, različite generacije, različita mišljenja, raznovrsni žanrovi. Bilo je veoma zanimljivo, ali opet bilo je tu još jako puno lijepih događaja i druženja, ali ih je stvarno teško sve nabrojati, a posebno teško izabrati najbolji“ ističu članovi ovog benda.

Podijelili su sa nama ko im se posebno izdvojio tokom ove 2019. godine na domaćoj muzičkoj sceni, te dodali da su primjetili da se veoma mnogo autorski radilo.

„Veoma često neko nešto objavi kada je autorska muzika u pitanju, što je veoma dobro za našu scenu, jer to tjera i druge da rade. Po našem mišljenju muzičku scenu u protekloj godini obilježio je bend Letu štuke, sa novim albumom, koji je stvarno odličan, ali i ostali koji su objavljivali nešto nisu ništa manje važni. Bitno je da se svira i stvara“ dodaju članovi benda Retro.

Ovu godinu završavaju objavljivanjem nove autorske pjesme „U tvojim rukama“, kojoj će posvetiti pažnju i početkom 2020. godine, kada je u pitanju promocija, a već ih očekuju i prva gostovanja.

„Pjesma je zanimljiva i dosta različita od prve dvije, koje smo radili. Onako, baš prava rokerska, sa tim riffom, a uz to melodična i pjevljiva, pa se nadamo da će se svidjeti onima koji budu slušali. Nakon toga, planiramo i dalje raditi svirke, na jako mnogo mjesta redovno sviramo, što je možda još jedan naš uspjeh, jer gdje god smo svirali ponovo smo se vratili, tako da nastavljamo istim tempom. Imamo dosta novih lokacija za posjetiti, koje smo već dogovarali, a uskoro idemo malo i u inostranstvo“, otkrili su nam članovi benda.

U međuvremenu članovi benda počinju raditi na novim autorskim pjesmama, a planiraju i objaviti nekoliko videa sa njihovih nastupa, ali i snimiti obrade njima dragih pjesama, koje uvijek sviraju na nastupima. Za članove benda Retro ovo je bila godina sa sjajnim početkom, a raduju se novim uspjesima i stvaranju nove autorske muzike.

Možda će vam se svidjeti i ovo...