Jelen pivo
Header

Venus and Mars

Aleksandar Vidaković    40

Umjetnik Aleksandar Vidaković nedavno je objavio novi singl “Venus and Mars”, koji je uradio u saradnji sa slovačkim producentom Adamom Kurucom i RnB pjevačicom Ronie.

Riječ je o njihovoj prvoj zajedničkoj saradnja u kojoj su kombinovali iskustva iz elektronske, plesne i pop muzike.

“Tekst inače govori o dvoje ljudi koji su usamljeni, koji traže dublje vrijednosti u životu i koji se upoznaju u pravom trenutku, jer su jednostavno jedno drugom suđeni. U trenutku kad se upoznaju, shvataju da je taj događaj veći od njih samih i da osjećaju izuzetnu privlačnost. Ona je njegova Venera, a on njen Mars. Iznenada njihove duše su potpune i sjaje kao zvijezde”, rekao je Aleksandar Vidaković.

Vidaković ističe da su na spotu radili dva dana, te da su svi kadrovi snimljeni na ulicama Bratislave.

Aleksandar Vidaković je sa svojim unikatnim muzičkim izražajem postao priznat producent i DJ. Njegovi prethodni projekti izrodili su pjesme koje su se držale na vrhu evropskih top-lista punih sedam nedjelja, a takođe su na programu poznatih radio-stanica Evropa 2, Viva i Siti.

Tokom dugogodišnje karijere sarađivao je sa mnogim poznatim imenima iz svijeta elektronske muzike, a odnedavno je krenuo i solo stazama.

“U narednom periodu pripremam evropsku klupsku turneju, koja će biti svježe inspirisana utiscima koje sam dobio na nedavno održanoj ‘Amsterdam Dance Areni’”, rekao je za kraj Vidaković.

Možda će vam se svidjeti i ovo...