Jelen pivo
Header

Vila

Zona Iskljuchenja    70

Naše pjesme su često srećne ili nesrećne ljubavne priče koje se isprepliću ljudskim životima i na koje niko nije imun. Valjda se tako i naši fanovi poistovjete sa tekstovima koje pišemo.

Riječi su ovo članova benda Zona isključenja iz Goražda koji su nedavno objavili svoj treći autorski album “Trenutak, Sat, Godina”, kao i spot za unplugged verziju njihove pjesme “Vila”.

Zonu isključenja čine: Admir Hurem, vokal, Senko Borovac, bas, Dženan Hadžović, klavijature, Jasmin Bešlija, bubnjevi i Omar Softić, gitara. Za Jelen Music Show su ispričali sve o novom albumu, pjesmi Vila, prisjetili su se i nekih anegdota sa snimanja, a popričali smo i o malo ozbiljnijim temama kao što je stanje na BiH muzičkoj sceni, a otkrili su nam i šta planiraju u skorije vrijeme.

“Sam album je osvrt na 21 godinu postojanja te 8 godina diskografske pauze koje su nama preotekle kao dlan o dlan. A tako zapravo i životi prolaze, proguta ih brzina moderne svakodnevnice. To upravo simbolizuje i omot albuma i artwork koji ga prati”, istakli su iz Zone.

Pjesma “Vila”, koja je do sada osvojila srca mnogobrojne publike je akustična verzija pjesme koju su izdali na prošlom albumu.

“U jednom televizijskom nastupu smo je odsvirali upravo ovako akustično što se veoma svidjelo publici pa smo ušli u studio i jednostavno snimili tu emociju koju je naš basista imao dok je radio akustični aranžman za pjesmu. Uslijedio je poziv našem prijatelju i fotografu Edinu Džeku i vrlo brzo smo došli do jednog minimalističkog crno-bijelog prikaza kojim smo jako zadovoljni, a izgleda da se i publici sviđa”, kažu ovi talentovani muzičari.

Možda će vam se svidjeti i ovo...