Jelen pivo
Header

Zemlja spava

Hibrid    61

„Podmornica“ predstavlja svoje prvo oficijelno izdanje sa novom Hibridovom pjesmom i video spotom uz poeziju mostarke Ajle Ramić, pod nazivom „Zemlja Spava“.

Nakon što su se upoznali prethodno ljeto u Mostaru, Hibrid i Ajla su odlučili napraviti zanimljivu mješavinu elektronske muzike i poezije, a za manje od godinu dana objavljuju svoju prvu pjesmu i video spot.

„Pjesma „Zemlja Spava“ je mješavina poezije i sanjive elektronske muzike, prožeta sada već prepoznatljivom atmosferom Hibridove muzike. Interesantni video spot za pjesmu je realizovan u Mostaru u produkciji „Submarine Vibes“ labela u saradnji sa Adnanom Lingom“, istakli su umjetnici.

Ajla Ramić je rodjena 1993. godine u Mostaru. U svoje slobodno vrijeme piše nadrealističnu poeziju koja je podržana od strane više regionalnih portala. U svojim tekstovima Ajla na poseban način predstavlja svoje emocije i razmišljanja.

Hibrid, nakon što je prošle godine objavio svoj prvi album „Izgubljeni“, zabilježio je značajan regionalni uspjeh te je od strane publike okarakterisan kao osvježenje na sceni elektronske muzike. Ovom pjesmom Hibrid najavljuje novu muziku koja će izlaziti tokom godine.

Kao dio digitalnog labela elektronske muzike „Submarine Vibes“, u dosadašnjem radu label je objavio preko 50 izdanja i više od 150 artista iz različitih zemalja širom svijeta, a ovo je prvo oficijelno izdanje novog sub-labela „Podmornica“, koji će promovisati alternativnu i eksperimentalnu muziku, fokusiranu na promociju lokalnih muzičara i bendova.

Možda će vam se svidjeti i ovo...