Jelen pivo
Header

Želiš da sviraš u Beogradu? Evo prilike! 

Mikser festival i Mascom Records raspisuju poziv za peti regionalni muzički konkurs za neafirmisane mlade muzičare pod nazivom “Svi zaJedno”. Sada već jubilarni, peti put, Mascom Records u saradnji sa Mikser festivalom raspisuje regionalni muzički konkurs za sve izvođače koji nemaju objavljeno autorsko izdanje. Tema konkursa je inspirisana deklaracijom o zajedničkom balkanskom jeziku koju je nedavno potpisalo više od 200 lingvista, književnika, naučnika i drugih javnih ličnosti iz regiona.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autorski bendovi iz regiona koji svoje tekstove pišu i izvode na nekom od balkanskih jezika, a koji do sada nisu objavili autorsko izdanje. Ideja je da učesnici budu izvođači i autori sa prostora Balkana koji kroz svoju muziku promovišu i propagiraju ogromno bogatstvo zajedničkog jezika.

Regionalni muzički konkurs “Svi zaJedno” predstavlja idealnu priliku za bendove iz regiona da predstave svoje stvaralaštvo publici,  ali i da objave svoj debitantski album. Pobjednici prethodna četiri konkursa su bendovi Auf Wiedersehen, Lorna Wing, Enormna blajsna i Tamara Ristić Kezz. A jedan od učesnika Mikser festivala bio je bend Voodoo Mojo iz Banjaluke, koji su za Jelen Music Show ispričali da im je učešće na ovakvom jednom festivalu dalo vjetar u leđa za stvaranje autorske muzike.

“Bila nam je čast nastupati na Mikseru i veoma smo se obradovali kada smo dobili informaciju od organizatora da smo prošli na konkursu. Muzički festivali kao što je Mikser odlični su za izgradnju muzičkog iskustva bendova koji su tek na počecima svojih karijera. Preporučili bi svim našim kolegama muzičarima da se prijave za učešće, jer je zabava i nezaboravno iskustvo zagarantovano” ispričali su nam muzičari benda Voodoo Mojo.

Tročlani žiri u sastavu Bojana Vunturišević, Tamara Ristić Kezz i Jovan Matić (Del Arno band) izabraće troje finalista koji će nastupiti na Mikser festivalu, koji se održava od 25. do 28. maja, nakon čega će biti proglašen pobjednik.

Pobjednički izvođač/bend će osvojiti izdavački paket Mascom Recordsa koji obuhvata izdavački ugovor, proizvodnju i distribuciju fizičkih nosača zvuka, digitalnu distribuciju, administraciju i zaštitu djela i autora, kao i promotivnu podršku. Pored toga, Mascom će, kao i prethodnih godina, objaviti kompilaciju najboljih pjesma sa ovog konkursa.

Na konkurs se možete prijaviti na ovom linku http://svizajedno.mikser.rs/, a prijave su otvorene do 5. maja.

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...