Jelen pivo
Header

Energija

Katarza    35

Rok bend Katarza iz Banjaluke objavio je svoju pjesmu “Energija”. Na ovoj su pjesmi radili tokom marta ove godine u studiju muzikog centra Pavarotti u Mostaru.

”Pjesmu “Energija” smo objavili ovih dana, pa publika može da čuje ono što smo radili u proteklom periodu. Miks i mastering vrhunski je odradio inžinjer tona Saša Karabatak. Tek kad smo se uvjerili da je Sale i produkcijski dio poslao odradio da ne može bolje, odlučio sam da pjesmu pustimo u eter. Nisam htio da se desi kao sa pjesmom “Bez sna”, koju sam povukao s YouTube kanala, jer nisam bio zadovoljan završnom produkciom”, rekao je frontmen benda Erni i dodao da će ovih dana i “Bez sna” biti finiširana, te da će se čim bude završena i ona naći na njihovom YT kanalu.

”Za sada nećemo snimati nikakve video spotove, jer nam novac treba da  završimo album. Prioritet nam je snimiti taj materijal. Na albumu bi trebalo da se nađe deset pjesama. Do sada smo završili četiri pjesme i sve četiri publika će u doglednom vremenu moći preslušavati na YT kanalu. Što se tiče izdavača najvjerovatnije ćemo album izdati i štampati sami, a distribuciju vršiti preko interneta, ili prodavati po nastupima. Ako se u međuvremenu nađe neko ko bi nas ispoštovao i profesionalno se odnosio prema našem radu, možda izdamo album i za jednu takvu kuću. Ali otom potom”, objasnio je Erni.

Ovoga ljeta Katarza je predstavila svoj rad na ”Banjalučkim danima muzike” i tamo je ogroman broj ljudi mogao da ih čuje uživo, a publika je odlično reagovala na njihove pjesme.

”Pjesme koje će se naći na našem budućem albumu publici smo predstavili krajem jula. Zadovoljni smo reakciojom publike, a i publika je, koliko vidim, oduševljena našom svirkom. Nije lako u svom gradu dobiti podršku, mada Banjaluka nije nikakav izuzetak, ali mislim da smo mi uspjeli da savladamo tu barijeru. Sad idemo dalje. Trudiću se da ekipu držim u radnoj atmosferi, potruditi da nađemo mjesta za još neke svirke, valjda će ih biti. Mi sviramo isključivo svoju muziku, a na nastupima predstavljamo pjesme koje bi trebalo da se nađu na našem prvencu. Vjerujem da ćemo uspjeti nekako završiti album do početka sljedeće godine”, rekao je Erni.

Možda će vam se svidjeti i ovo...