Jelen pivo
Header

Misliš li da ne znam

Srčani udar    37

Nakon skoro godinu dana od izlaska njihovog sedmog studijskog materijala “Sve ili ništa“, grupa Srčani udar je objavila novu samostalnu pjesmu “Misliš li da ne znam“.

Singl je snimljen u Dynamic Produkciji, muziku i tekst je pisao Dejan Đurković Englez, a na aranžmanu mu se pridružio kolega iz benda Slobodan Vitas.

Prve reakcije slušalaca su odlične, a pjesma već gradi put ka istinskim ljubiteljima rock zvuka.

“Svjesni smo da nismo mainstream bend, ali imamo vjernu publiku koja je u manjim grupacijama rasprostranjena po cijelom svijetu i svake godine raste. Oni nas stvarno  podržavaju i šire priču o nama, tako da i svaka nova pjesma brzo obleti planetu, u tom krugu ljudi.“, kaže lider i gitarista “Srčanog udara” Dejan Đurković Englez.

Pojasnio je i o čemu govori “Misliš li da ne znam”.

“Radi se o individualizmu i stanju svijesti u ovoj današnjici gdje svi pričaju, a niko nikog ne sluša. Sam naziv pjesme ‘Misliš li da ne znam’ je taj naš inat koji usadimo sami sebi”, govori Englez, te dodaje: “Moglo bi se reći da je pjesma autobiografska ali i biografska, za sve koji se prepoznaju u njoj. Kada radim tekstove, cilj mi je da ostavim jedan dio neobjašnjen, gdje se otvori prostor da slušalac stvori svoju sliku i osjećaj radnje sa kojom se kroz tekst poistovetio. To upotpunjuje pjesmu i daje joj dušu”.

Jednostavnost u izradi spotova je svojevrsni zaštitni znak “Srčanog udara“, jer, kako kaže Đurković, pokušavaju da izbace “šminku”.

Plan grupe, koju uz Đurkovića čine vokal i gitara Slobodan Boban Vitas, Dragan Rušić Profesor na klavijaturama, Ademir Vaske Brčanović na bubnjevima i basista Branislav Vilić, je da objavljuje singl po singl, a sve će na kraju objediniti u novi album. Najesen planiraju nekoliko koncerata u većim gradovima u Kanadi, a zbog strogih mjera i restrikcija koje su na snazi, a vezane su za putovanja i povratak u ovu zemlju, već drugu godinu nisu u situaciji da se odazovu pozivima organizatora iz Ex Yu za učešće na festivalima i koncertima. No, nadaju se boljoj situaciji u 2022. godini.

Možda će vam se svidjeti i ovo...