Jelen pivo
Header

JBG

Marčelo, Indigo    9

Marko Šelić Marčelo 21.12. objavljuje album “Nojeva varka”, na kojem će se naći 16 pjesama. Neke od njih su već predstavljenje javnosti, a najnovija među njima jeste pjesničko remek-djelo “JBG”. U pitanju je peti singl sa novog albuma, te posljednji za ovu godinu, kojim ovaj umjetnik šalje snažnu poruku društvu.

Kao i uvijek, tekst pjesme je pisao neponovljivI Marčelo, a muziku za novi singl je napravio Indigo.

“Osim Indiga, na pesmi “JBG” imamo još dva draga albumska gosta. Džonija nema potrebe predstavljati, svi ga znate. Kad je Bane Trifunović prvi put čuo pjesmu – Kišov citat već je stajao na njenom kraju – rekao je: “Ma daj da zovemo Đurička da ovo pročita!” I bi tako. Ali, tu je i naša najmlađa gošća na albumu, Luna. Ona pak recituje stihove koje sam napisao za uvod u stvar. Ona boli više nego bilo šta što se poslije toga u pjesmi kaže”, rekao je Marčelo.

On na svoj način, iskreno i bez uljepšavanja, opisuje trenutno stanje u društvu, osvrćući se na regionalne političke afere koje najčešće imaju zajednički opis među građanima – “Jebi ga”. Kraj spot upotpunila je recitacija – glumac Nikola Đuričko koji recituje Danila Kiša.

Možda će vam se svidjeti i ovo...