Jelen pivo
Header

DJMonkey

BruhUuhu    39

BruhUuhu su predstavili singl “DjMonkey”. U pitanju je pjesma koja poziva na samosvjesnost, dok je video spot prožet igrom boja i tame, uz energične i plesne tonove. “DjMonkey” je njihova treća pjesma i spot gdje su muziku, tekst i aranžman uradili BruhuUhu i Darian Pokaz, a produkcija pjesme je urađena u StudiYo Active Zenica, dok je mastering realizovan u MK Mastering studiju.

Režiju i montažu video spota je uradio Darian Pokaz, koji je i idejni tvorac ovog fanstastičnog video spota. U spotu se pored članova benda pojavljuju: Ajna Nikontović, Lidija Totić, Amila Heralić, Džejna Hasić, Zli Gadoguz, Kenan Kapetanović, Dario Kustura, Abas Hamzi i Darian Pokaz. Spot je sniman u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

BruhUuhu je nastao 2018. godine, kao rezultat dugogodišnje saradnje i komunikacije članova benda. Radi se o muzičarima sa različitim pogledima na muziku i njeno izvođenje, što se odražava i u njihovim pjesmama.

“Svaka pjesma zasebna je cjelina u kojoj se prožima nekoliliko žanrova. U suštini, BruhUuhu je bend, koji stvara autorsku muziku, u kojoj najviše uživaju članovi benda. Izražaj BruhUuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, elektrom i drugim srodnim žanrovima, pa još uvijek ne možemo sami sebe svrstati ni u jedan žanr. Publika, koja je jedini pravi kritičar, će svakako naš muzički izražaj svrstavati u različite žanrove”, stiču iz benda.

Rad BruhUuhu zaprati i na oficijelnim stranicama na Instagramu i Facebooku. Sastav BruhUuhu čine: Ernad Bihorac – vokal/gitara, Semir Solo – udaraljke/vocal, Nermin Bihorac – DJ, Duško Kostić – Bubnjevi, te pridruženi član Dalibor Ivandić – Bass.

Možda će vam se svidjeti i ovo...