Jelen pivo
Header

Kontra

kontra_02

Zlatan Hajlovac, publici poznatiji kao Kontra, počeo se baviti Rap muzikom 2004. godine u Sarajevu gdje je i rođen 1990. godine. Član je FM JAM kolektiva, polovinu DJ dvojca Insani u Membrani, kao i Dlanbeatza a do sada je izdao nekoliko nezavisnih izdanja u vidu albuma i mixtapeova te album sa Frenkiem i Indigom “Putanja” koji je izašao pod okriljem izdavačke kuće Universal Records. Izdvajaju se albumi Pogled u Prazno iz 2012. godine koji je napravljen u suradnji sa kolegom iz Dlanbeatza, Shtukom, njegov prvi solo album “Igra Riječi” iz 2014. godine koji je od strane muzičkog portala Muzička Zona proglašen za album godine. Također se izdvjaju mixtapeovi Kontra Mixtape (2009. godine), Sto Posto Mixtape (2013. godine) i serijal nazvan 24 Sata Mixtape koji je rađen sa Shtukom gdje se kompletne pjesme pišu, snimaju, produciraju i objavljuju za 24 sata – ujedno je to i prvi put da se tako nešto uradi na Balkanu.
Nerijetko je u tandemu sa Frenkiem i DJ Soulom iz FM JAM crewa na bini, a svoje solo nastupe radi sa Shtukom i Merakoonom.
Pored repanja nerijetko se nađe u ulozi DJa, beatmakera i producenta. Dva puta je učestvovao na Red Bull MC Battleu gdje je osvojio drugo mjesto, u kojem su učestvovali takmičari iz BiH a prošao je u treći krug takmičenja na regionalnom nivou.

Videos