Jelen pivo
Header

Ne mogu da zaspim

Hibrid    54

Hibrid, etc. predstavio je nedavno novi video spot za pjesmu „Ne Mogu Da Zaspim“, koja je ujedno i druga najavna pjesma nadolazećeg albuma i oduševio publiku. Nakon objavljivanja svog prvog albuma Izgubljeni, Hibrid predstavlja svoj novi projekat u saradnji sa gitaristom Adnanom Salihovićem, pod nazivom Hibrid, etc.  Projekat je zamišljen kao spoj elektronske muzike i različitih stilova, a ono što ga čini posebno interesantnim je kreativni doprinos mnogobrojnih muzičara.

Video spot je realizovan u produkciji labela Podmornica / Submarine Vibes, a režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor. Glavnu i jedinu ulogu u spotu igra studentica Akademije likovnih umjetnosti, Esma Hajrić, dok je za kostimografiju i šminku zaslužna Enida Delimustafić (Eye Contact).

Umjesto narativa, video spot se oslanja na apstraktnu formu, koja vuče inspiraciju iz muzike dok u isto vrijeme samoj muzici daje vizuelnu podlogu.

Sarajevska etiketa, Podmornica, nakon objavljivanja izvrsnog albuma ambijentalne muzike Daniela Galića (Dreamonaut), najavljuju još nove muzike u nadolazećem periodu. Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova. Domaće umjetnike možete podržati kupovinom pjesme na servisu Bandcamp, a album će biti dostupan na svim digitalnim muzičkim prodavnicama.

Možda će vam se svidjeti i ovo...