Jelen pivo
Header

Novi dan

Redov    32

Darko Savić Dare i Nemanja Mačinković Redov udružili su snage s Andreom Vulić i kroz tekst pjesme “Novi dan”, koji je prava priča iz dva ugla, ugla posmatrača i ugla odraslog čovjeka koji se prisjeća nasilja u porodici kad je bio dijete, pozvali sve ljude da prekinu tišinu i prestanu da ignorišu postojanje nasilja oko nas.

“U cijeli ovaj projekat uloženo je mnogo ljubavi, strpljenja, ličnih borbi i želje da svima koji su se nekad prije našli u ovoj situaciji ili su u njoj sad – poručimo da nisu sami”, rekao je Savić.

U spotu se pojavljuju mnogi Banjalučani koji su na taj način dali podršku i doprinos projektu. Cijeli spot i pjesma snimljeni su, producirani i režirani u Banjaluci. Za video-spot bio je zadužen mladi, perspektivni Milan Bajić.

„Potrebno je pričati, opjevavati, promovisati ovakve priče kako bismo prestali stigmatizovati žrtve, a počeli sankcionisati nasilnike”, istakao je Redov.

Oni su se okupili po pozivu organizacije Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva, koja sprovodi projekat u okviru “Podrške sigurnoj mreži”, koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti prijavljivanja i reagovanja na nasilje u porodici i oko nas.

Možda će vam se svidjeti i ovo...