Jelen pivo
Header
Franka, Sara Jo    23

Dvije regionalne pop zvijezde – Franka i Sara Jo snimile su muzički duet, priču koja nam opisuje šta se dogodi kada između dvije snažne i iskrene prijateljice stane – “ON”!

Dvije uspešne pop pjevačice, kako na svojoj muzičkoj sceni, tako i regionalno, duet spremaju još od jula ove godine, kada je Sara Jo gostovala na Frankinom solo koncertu u Vodicama, gdje su pokazale kako savršeno funkcionišu zajedno:

”Već dugo imam želju da snimim duet koji odiše “ženskom energijom”. Za svoj prvi duet čekala sam savršenu priču i pjesmu! Sara je bila na vrhu liste mojih želja. Na kafi smo shvatile koliko smo slične i kako moramo snimiti pjesmu! Jedan od prvih dogovora bio je da u spotu moramo da plešemo, što se na kraju i dogodilo!” rekla je Franka kroz osmijeh. Sara Jo dodaje:

”Još prije nego što smo se upoznale, pratile smo karijeru jedna drugoj i čini mi se da su dugo postojale simpatije i poštovanje s obje strane. Prijedlog da radimo zajedno mi se učinio kao fenomenalna ideja, a gostovanje na Frankinom koncertu u Vodicama bila je potvrda dobrog spoja energija! Ubrzo smo u Bassivity studiju u Beogradu odabrale i pjesmu. Odmah smo se složile i među nekoliko pjesama, odlučile se za demo snimak Bojane Vunturišević, koji je kasnije postao naš zajednički singl – ”On”.

Pesma pod nazivom “On” obje pjevačice dovodi u sasvim novu muzičku situaciju u kojoj publici donose moderan pop zvuk inspirisan španskim ritmom i ‘mirisom’ flamenka – što kroz muziku, što kroz video spot.

Priča u režiji Nemanje Novakovića i produkciji NN media pripremala se više od tri mjeseca, a snimana je dva dana u filmskom studiju i na lokacijama u Beogradu. Govori o Njemu, koji vrlo lako može stati između dve prijateljice, a ko pobjeđuje – saznajemo u video spotu! Za snimanje u studiju, nedjelju dana je građen filmski set, sa dve sobe u kojima se odvija dio zanimljive priče.

”Spot nikako nemojte shvatiti ozbiljno! Šalili smo se da nas najviše zanima kako će muškarac reditelj vidjeti ovu priču! I dobili smo njegov zanimljiv, satirični prikaz kako se riješiti frajera koji vas ne zaslužuje. Naravno, to funkcioniše samo u zamišljenom, filmskom svijetu.”, rekla je Franka.

Na produkciji pjesme radili su Luka Jovanović Luxonee, Slobodan Veljković Coby i Bojana Vunturisevic, dok je prateće vokale snimala Darija Hodnik. Svi koji su čuli pjesmu, ostali su iznenađeni zanimljivim pop zvukom i sigurni da nas čeka vruća muzička zima uz Franku i Saru Jo!

Možda će vam se svidjeti i ovo...