Jelen pivo
Header

Oprana

Nervni slom    45

Sarajevska grupa Nervni slom je predstavila video spot za singl „Oprana“. Muziku i aranžman potpisuju članovi benda, zajedno sa producentom albuma Petrom Stevanovićem (Ljubičice, Pančevo). Tekst za singl je napisao frontmen i prva danguba benda Drugi Keno, dok režiju spota i produkciju potpisuje (ne)proslavljeni režiser Kerim Klokan.

„Zbog velike letargije, nezainteresovanosti i generalnog „pranja“ mi smo prilikom osnivanja benda napravili pjesmu „Oprana“ sa istoimenog debi albuma „Nervni Slom“, koja u suštini govori o tome kako su mladi postali lijeni i razmaženi u iščekivanju nečega da se desi ili makar da imaju temu za razgovor na kafi. Svi bulje u smartfone, sjede na kafama i šute, a žale se kako ništa ne valja i ništa ne ide. Može se reći da je pjesma omaž ovom modernom vremenu nula i kečeva gdje svako tvrdi da nešto radi, a u suštini većina nas dangubi od studenata do profesora“, naveli su momci i djevojke iz benda Nervni Slom.

„Režiser Kerim Klokan imao je ideju za vrlo jednostavan pristup spotu, koristeći hyperlapse način snimanja u kombinaciji sa „standardnim“, uz dosta kadrova grada Sarajeva i sarajevskog naselja Dobrinja. Bend putuje kroz grad, gledaju kroz prozore i vide opranost svuda, dok zapravo iz priloženog možemo vidjeti da je grad zaista živ i time je pokušao dočarati kako mi sami sebi predstavljamo najveću prepreku u tome da uživamo u životu i ljepoti istog“, istakao je Drugi Keno.

Sarajevska grupa je ranije tokom godine objavila debi album (u izdanju Sarajevo Diska), koji je dostupan na svim muzičkim servisima (Google Play, iTunes, Amazon , YouTube i sl.) Album se takođe može i preuzeti u fizičkoj kopiji, kontaktiranjem zvaničnih stranica benda na Facebook-u i Instagram-u.

Sarajevska grupa Nervni Slom je osnovana 2013. godine, te ima za cilj da sa svojom audio municijom odgovori na sve poteškoće i probleme, sa kojima se najviše mladi susreću, ali i stariji. U toku je i promotivna turneja benda, nazvana takođe po pjesmi sa debi albuma „Emir Tour 2019“. U prvom dijelu turneje obišli su Hercegovinu (Jablanica, Mostar, Široki Brijeg), dok u nastavku turneje planirani su nastupi u Banjaluci, Tuzli, Splitu i konačno završetak turneje u Sarajevu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...