Jelen pivo
Header

Pun mjesec

Poket Coffee    33

Ervin Sadiković aka Poket Coffee je u saradnji sa Arminom Ćehićem Čupijem objavio konceptualni EP „Pun mjesec“ koji kroz audio i vizuelni zapis opisuje, po njima, najveće poteškoće sa kojima se naše društvo trenutno suočava.

„Energija punog mjeseca je nešto što utiče na mene, a to se zna manifestovati kroz promjene raspoloženja, nedostatak strpljenja odnosno narušavanje jave i sna. Konceptualni EP “Pun mjesec” predstavlja paralelu između mog stanja u noći punog mjeseca i stanja u društvu generalno“, objašnjava Ervin.

Ervin se muzičkom produkcijom bavi unazad šest godina, a za to vrijeme je radio trake za sebe, ali i produkciju za druge izvođače.

„Moje najznačajnije izdanje je traka “U snu” koja je predstavljena na prvoj BiH kompilaciji elektronske muzike pod izdavaštvom domaćeg digialnog labela Podmornica. Traka je korištena kao tema ovogodišnje Balkan advanced music konferencije”, ističe Ervin.

Poslije dugo vremena je uradio jedan ozbiljan projekat sa svojim dugogodišnjim drugom Arminom Ćehićem Čupijem koji je bio zadužen za video produkciju. Ističe da vizualizacijom ovaj album dobija masivnost i težinu “globalnih depresiva”.

Možda će vam se svidjeti i ovo...