Jelen pivo
Header

Savana

Sassja, Darko Rundek    59

Numera “Savana”, u kojoj su saradnju ostvarili Darko Rundek i Sassja, je upravo ona čiji su spot svi s nestrpljenjem čekali. Riječ je o još jednom u nizu spotova sa Sassjinog aktuelnog albuma “No Problemo”.

„Obožavam pjesmu koju smo napravili, ali mi je od ove saradnje najdraže što sam upoznala takvog čovjeka i družila se s njim. Zaista je divno da postoje ljudi kao Darko i jako je inspirišuće i smirujuće bilo svako snimanje i druženje. Imala sam tremu kada smo pripremali pjesmu koju ćemo mu poslati, jer sam htjela napraviti svoj stil i zvuk, ali i da Rundek može biti potpuno svoj u tome. Srećna sam da je osjetio to i da smo svi zajedno napravili ovakvu stvar“ – rekla je Sassja.

Za pjesmu „Savana“ su snimili i spot na Braču u režiji Jasmina Jatića, u vrlo kreativnoj atmosferi.

„Ovo je prvi put da s nekim ravnopravno sarađujem na pisanju teksta za pjesmu. Rok je predložio skicu aranžmana, a Sassja svoju priču. Osjetio sam da je pjesmi potreban objektivni odmak, neka globalna perspektiva, a istovremeno i lokalni miris u melodiji. To nas je odvelo u Savanu. Dosvirao sam riff i melodiju na električnoj gitari i sintu, a ostali elementi su pošli u susret i eto te pjesme“ – rekao je Darko Rundek.

Muzički producent pjesme „Savana“ kao i većeg dijela pjesama na Sassjinom albumu „No problemo“ je Rok Kovač – Kantriman koji je istakao da je Darko čovjek koji rado dijeli svoja iskustva i posjeduje muzičku svježinu kakvu rijetko ko ima.

Možda će vam se svidjeti i ovo...