Header

Supermarket

Letu Štuke    24

Sarajevski bend Letu Štuke, predvođen Dinom Šaranom, objavio je video za pjesmu “Supermarket”, drugi singl s njihovog novog albuma koji će publici predstaviti krajem ove godine.

“Pjesma “Supermarket’ je jedna vesela poluljubavna pjesma o jednom neveselom tranzicionom poludruštvu”, rekao je frontmen grupe Letu štuke Dino Šaran.

Muziku i tekst potpisuje Šaran, za aranžman je bio zadužen Bojan Ahac, a za mix Alan Omerović.
Režiju spota potpisuje Admir Švrakić. Osim članova benda Letu štuke (Dino Šaran, Dejan Ostojić, Emir Jugo, Bojan Ahac i Amar Češljar) u spotu se pojavljuju Alisa Čajić Drmać, Vanesa Glođo, Arsen Lunel, Misad Ibišević, Mija Šego, Davor Golubović, Vanja Hadžić, Ivanka Pilipović, Albina i Davor Čubak.
Do septembra ćemo imati priliku čuti još dva singla s novog albuma sarajevskog benda koji će, kako je najavio Šaran, biti drugačiji i stilski šarolik kao i svaki njihov album.
S njihovog novog albuma do sada smo čuli pjesmu “Bože zdravlja” kojom Šaran opisuje vrijeme i mjesto u kojem živimo. Za ovu pjesmu trenutno možete I glasati na našoj listi.

“Ta pjesma je moj lični osvrt na prinudnu samoću pojedinca. Pojedinac je prikliješten masovnim pojavama i živi u histeričnoj matrici. Prinuđen je da se, ako ima zrno razuma u sebi, okrene stvarnim prioritetima”, rekao je Šaran.

Možda će vam se svidjeti i ovo...