Jelen pivo
Header

Svega se odričem

Infuzija    53

Bend Infuzija ove godine je predstavio dva singla, koja su privukla veliku pažnju publike i ljubitelja kvalitetne domaće rock muzike. Pjesme “Magle” i “Svega se odričem” na Youtube platformi su zabilježile više desetina hiljada pregleda. Članovi ovog “porodičnog” benda iz Bratunca ističu da im je inspiracija svakodnevno prisutna, te da ih inspirše porodica, ljubav, život.

Autor singla “Magle” je Dejan Živanović, koji je napisao tekst i muziku, te je istu nudio nekim muzičarima, koji je na radost benda Infuzija nisu prihvatili. Ovaj bend ju je sa zadovoljstvom snimio u studiju “Muzička kutija”, a već je postala i omiljena i na njihovim nastupima. Singl “Svega se odričem” su radili članovi benda Infuzija, a snimljena je u “Digital Boyler Studio”. Producent je bio Ninoslav Tiki Dobrijević.

“Imamo mnogo pjesama koje planiramo snimiti u narednom periodu. Uglavnom sami sebi pišemo tekstove i pravimo muziku, iako nemamo problem uzeti nečiji tekst pa napraviti muziku, naravno ukoliko nam se dopadne”, ističu članovi benda.

Dodaju da u zemlji poput naše, ništa ne planiraju, te rade vrijedno i stvaraju novu muziku, koja će činiti njihov album. Ponosno naglašavaju da već sada imaju materijala za dva kvalitetna studijska albuma, te se nadaju da će sve pjesme biti u prilici da predstave svojoj publici u narednom periodu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...