Jelen pivo
Header

Crk’o Pank

RokenRole    41

Ademir  Mulaosmanović čije je stage ime RokenRole, nedavno je objavio EP naziva “Sratisfakcija”, koji se sastoji od tri pjesme: “Crk’o Pank”, “Gradska Raja” i “Ovo Je Kraj”. “Sratisfakcija” je rađena kod Nowis RH (Simon Rojas Hoces – frontmen i vokal benda The ReAktion), koji je, pored mix i masteringa, dao svoj doprinos i na bubnjevima.

“Planirao sam da ovo bude malo veći EP ili mali album od šest pjesama, ali korona je rekla jedno veliko NE. Na svakoj pjesmi sam trebao imati po jednog gosta iz različitih lokalnih bendova. Trenutno, na “Sratisfakciji” možete čuti Andreja Rudana iz benda Srklet (“Crk’o Pank”), Emina Ligatu i Ajdina Džombu (“Gradska Raja”) i Anastasiju Corliju i Kemala Lihica (“Connor from Otoka – Pank Flojd)”, poručio je RokenRole.

Ademir ističe kako su tematike pjesama različite, kao i žanrovi, jer je htio da objedini muziku s kojom je odrastao. Sada radi na projektima koje nije stigao završiti do objavljivanja EP-a.

Pokušao sam uraditi i feature sa The ReAktionom, ali nismo je mogli završiti na vrijeme, tako da ćete pjesmu “Asleep” moći čuti krajem godine, kada bi trebala biti gotova i Sratisfakcija 2.0”, objasnio je Ademir.

Možda će vam se svidjeti i ovo...