Jelen pivo
Header

Krive karte

Dino Merlin    16

Dino Merlin, bh. muzički čarobnjak, počastio nas je sa dvije nove pjesme. “Krive karte” i “Kako da ti kažem” su dvije pjesme na istu temu: govore o iskupljenju i praštanju.

Pjesme su stilski različite, “Krive karte” je balada, dok je “Kako da ti kažem” energičnija i ritmičnija. U suštini, u pitanju su dvije verzije jedne pjesme.

Kroz autorski tekst i muziku, Merlin traže oproštaj od bliske osobe i ukazuje koliko je to ponekad teško, pogotovo muškom polu. Na sebi svojstven način progovora umjesto svih nas kroz emotivan i iskren tekst.

“Najbolje govorim kad pjevam, pa je ova priča završila kao pjesma, a kako mi je ovo sve jako važno, malo mi je bila jedna, pa sam napisao dvije. Nekada nam život podijeli krive karte, ali zato imamo prave ruke koje pružamo prema drugima, otvorena srca, u želji da nanovo stvaramo. Ovo je moj način da nekome ko mi je važan kažem da mi je žao, da mi je stalo i da bih volio da mi oprosti”, kaže Dino Merlin za bh.medije.

Pored Dina, na ovom sjajnom umjetničkom projektu je radila izuzetno kvalitetna ekipa poput Mahira Sarihodžića, Marka Louisa, Edvina Kalića i najpoznatijeg bh. dizajnera Marka Fehera.

“Krive karte” su četvrti singl sa Dinovog 12. studijskog albuma.

Možda će vam se svidjeti i ovo...