Jelen pivo
Header

Motel Monaco

The Black Room    20

Singlom ‘Motel Monaco’ riječki The Black Room završava audio-vizualnu trilogiju započetu pjesmama ‘I’ll Talk You Into It’ i ‘Lawless Boulevard’, čime su na korak do objave svog drugog studijskog albuma.

‘Motel Monaco’ kao prva pjesma na istoimenom albumu započinje i završava koncept cijelog albuma. Baš je ona bila inicijalna inspiracija tijekom stvaranja ostatka soničnih priča kojima The Black Room istražuju teme odrastanja, usamljenosti, melanhonije i egzistencijalizma uopšte.

Svoju muzičku priču dečki su započeli u klasičnim rock okvirima, ali nisu se ograničavali nego su ih hrabro i vrlo uspješno probijali. U pjesme vješto inkorporiraju muzičke afinitete svakog ponaosob, ali za novi album je “pala” unisona odluka da se isti bazira na estetici 1980-ih.

Bez obzira koji im je žanr trenutna inspiracija, finalni proizvod uvijek ga prezentuje u njegovom najboljem obliku. Slučaj je to i s ‘Motelom Monaco’. Opasno zarazan ritam i fantastično balansiranje melodija i vokala osvajaju na prvu, a dosad objavljeni singlovi daju naslutiti da nas uskoro očekuje izuzetan dugosvirajući materijal.

Za produkciju i režiju spota i ovaj put je zaslužna Riječanka Kristina Barišić koja je dvoje glavnih protagonista smjestila u fikcionalni ‘Motel Monaco’ i ovom pričom zaokružila vizuelni dio trilogije.

Možda će vam se svidjeti i ovo...