Jelen pivo
Header

Nagrada

Rock Redukcija    65

Da ljubav prema muzici može stajati rame uz rame, sa svim ostalima ljubavima, dokaz je i pjesma “Nagrada”, koja je nastala kao potreba da se čista ljubav dijeli. Iako je treća po redu koju je Rock Redukcija objavila, pjesma “Nagrada” posebna je zbog toga što predstavlja ozbiljan projekat, koji ima za cilj promovisati bh. muzičare i vratiti nadu u autorski rad na domaćoj muzičkoj sceni.

Snimljena je u studiju Lacrima u Sarajevu, uz učešće sljedecih muzicara : Rifet Čamdžić – bubanj, Moamer Balihodžić – usna harmonika, Zlatan Bozuta – piano, Šukalo Dino – gitara, Darko Hrgić – bas, Jasmir Musabegović – ritam gitara, Elma Selimović, Žana Babić Arapović – back vokal. Aranžman su radili: Jasmir Musabegović, Darko Hrgić, Adnan Mušanović i Dino Šukalo.

Muziku i tekst potpisuju Jasmir Musabegović i Darko Hrgić koji su ujedno i osnivači benda. Produkciju i mastering potpisuje uspješni muzički producent, Adnan Mušanović. Video spot za pjesmu “Nagrada” uradio je sjajni Davor Tomić Dado, uz entuzijazam i učešće mladih glumaca Mirze Okića i Marije Šukovic.

Pjesma je posebna i po tome što je većim dijelom prezentuje doajen bosanskohercegovačkog glumišta, Miodrag Miki Trifunov. “Nagrada” je ozbiljna ljubavna pjesma, protkana osjećanjima muškarca prema ženi, koja ni nakon mnogo godina nisu izblijedila.

Proteklih godina snimljene su i pjesme „Ne trebaš mi“, gdje kao vokal gostuje Dejana Hršum, Siniša Baljo je na klarinetu, Gordan Kranjčić na bubnjevima, snimljena je u studiju Galaxy Production, i „Opet sam jaka“ u produkciji BHRT-a, vokal Ajsela Zoronjić, solo gitara Vernes Ljuštaku, Miljenko Kondić na basu i Elmedin Ljuca na bubnjevima. Rock Redukcija nema namjeru stati u svojim nastojanjima da pravi muziku. Nove autorske pjesme već spremne čekaju nove izvođače, nove učesnike, nove ideje u realizaciji.

R’R je sarajevski bend nastao 2015. god, kao rezultat dugogodišnjeg druženja i ljubavi prema muzici, koju zajedno dijele Jasmir Musabegović i Darko Hrgić. Koncept djelovanja Rock Redukcije zamišljen je tako da se u avanturu rada na autorskim pjesmama uključi što više domaćih i regionalnih muzičara. Cilj je album vrhunski izvedene muzike, koja će biti uobličena u 10 pjesama, na kojima bi trebalo da učestvuje i do 50 različitih muzičara.

Možda će vam se svidjeti i ovo...